Creatieve hobby’s zijn hartstikke leuk

Vandaag de dag hebben veel mensen het erg druk, gelukkig zijn er de nodige hobby’s die voor ontspanning kunnen zorgen. Vooral creatieve hobby’s zijn de laatste tijd erg in trek. En dat is ook eigenlijk helemaal niet zo gek! Het is namelijk heerlijk als je al je creativiteit in je hobby kwijt kunt. Hierdoor neemt het aantal mensen dat in hun vrije tijd creatief bezig wilt zijn flink toe. Dit zie je onder andere aan de mateloze populariteit van onder andere de poppenhuis hobby en de vele mensen die aan het breien zijn gegaan.

Op diverse locaties in Nederland worden allerlei soorten workshops gegeven die speciaal gericht zijn op een creatieve hobby’s. Op die manier kun je niet alleen je creativiteit in je favoriete vrijetijdsbesteding kwijt, maar heb je ook nog eens leuke sociale contacten met andere mensen die jouw passie oprecht met je delen.

Het zelf maken van poppenhuis miniaturen kun je leren in fysieke en online workshops.Online poppenhuis workshops

Een nieuwe ontwikkeling is het aantal online workshops die je vanaf je computer of tablet kunt volgen wanneer je dat maar wilt. Zo kwamen we het laatst een website tegen waarop je online poppenhuis workshops kunt volgen. In deze workshops kun je leren hoe je zelf poppenhuis miniaturen kunt maken. Het viel ons op hoe duidelijk de video’s waren waarin je stap voor stap de benodigde uitleg krijgt om het miniatuur in elkaar te kunnen zetten.

Ook de breihobby blijft niet achter

Ook voor de breiwereld zijn er tal van websites opgezet waarop je cursussen of een workshops kunt volgen om de mooiste breistukken te kunnen maken. Hoewel je misschien zou denken dat het breien iets is wat vooral voor ouderen is bedoeld, zal het je verbazen dat er ook zat jongeren en jongvolwassenen de hobby met het grootste plezier beoefenen.

Kanttekening

Al met al is het natuurlijk een leuke ontwikkeling dat er online vele workshops te volgen zijn waarin je leert om een specifieke creatieve hobby onder de knie te krijgen. Anderzijds kun je je afvragen of deze ontwikkeling een positieve is. Immers, hoewel het concept van de online workshops aansluit op het drukke bestaan van veel mensen, gaat het sociale aspect verloren.

Fysieke workshops hebben immers als voordeel dat je nieuwe mensen ontmoet en je je sociale netwerk op een leuke manier kunt uitbreiden. Kortom, poppenhuis workshops of online cursussen waarin je leert te breien zijn een prima alternatief voor momenten waarop je het te druk hebt om naar een fysieke locatie toe te gaan, maar zijn vanwege het ontbreken van het sociale aspect geen vervanging voor de workshops waarbij je andere mensen fysieke moet.

This entry was posted in Hobby by .

Geef een reactie