Hou meer vrije tijd over met deze tips

Iedereen is vandaag de dag erg druk en verlangt stiekem naar meer vrije tijd. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips om meer vrije tijd over te houden.

Maak een weekplanning

Overzicht geeft rust en inzicht in wat er allemaal nog moet gebeuren. Door aan het begin van de week een weekplanning te maken kan je je tijdsbesteding daarop afstemmen. Dit heeft als voordeel dat je veel gerichter en daardoor vaak veel productiever te werk gaat. Je voorkomt overigens dat je gedurende de week allerlei extra werkzaamheden op je neemt die ervoor kunnen zorgen dat je het geplande werk niet af krijgt. Je zult dus veel sneller nee zeggen tegen werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.Doordat je dergelijke werkzaamheden afkaatst krijg je jouw werk sneller af waardoor je uiteindelijk niet over hoeft te werken en dus meer vrije tijd overhoudt.

Schrijf je hoofd leeg

Veel mensen hebben het gevoel dat hun hoofd zowat uit elkaar klapt van alle dingen waaraan ze moeten denken. Even de kinderen naar school brengen, boodschappen doen, die rapportage maken, de nieuwe klant bellen voor een kennismakingsgesprek en daarna door naar de personeelsvergadering om vervolgens de kinderen weer op te halen en te gaan kopen. Komt deze opsomming je bekend voor? Het geeft dan rust indien je al deze taken op papier zet. Op die manier weet je dat je niks zult vergeten en kan je je focussen op het uitvoering van de taken in plaats van het denken aan alles wat je nog moet doen. Door de focus ben je productiever en daardoor sneller klaar met je werk wat resulteert in meer vrije tijd voor leuke bezigheden.

Plan je vrije tijd

Veel mensen lijken alleen maar werkgerelateerde zaken in te plannen. Voor je het weet zit je agenda bomvol en is er geen gaatje meer over voor leuke activiteiten. Het is dus belangrijk dat je in je agenda tijd reserveert voor vrije tijdsbestedingen zoals sporten, met vrienden afspreken en het kijken naar je favouriete serie. Je zult zien dat je meer vrije tijd krijgt als je het inplant.

Besteed huishoudelijk werk uit

Als je gaat rekenen hoeveel tijd je wekelijks kwijt bent aan strijk- en schoonmaakwerk, dan kom je al snel tot de ontdekking dat dat meerdere uren zijn. Die uren gaan af van je vrije tijd. Dergelijke taken voer je immers uit op het moment dat je vrij bent van werk en niet voor anderen hoeft te zorgen. Er zijn veel bedrijven die huishoudelijke taken uit handen nemen tegen een redelijke prijs. Denk aan ongeveer 25 euro voor een volle gestreken wasmand en aan 30 euro voor een complete schoonmaakbeurt van het huis. Als je het je kunt veroorloven om dergelijke bedragen te betalen, dan zul je zien dat je per week ineens veel meer vrije tijd over hebt!

Vrije tijd vergroten

Geef een reactie